Sorry

Gisteren ging ik met de bus. Ik stond ruim op tijd bij de halte en terwijl bij die halte maar één lijn stopt, kwamen er wel heel wat bussen langs, allemaal op weg naar de garage.
Die bus zie je dan in de verte om de rotonde heen rijden en elke keer denk je dat het jouw bus is. Maar als-ie dichterbij komt en bijna bij de halte is, lees je: 999 GEEN DIENST.
Er had net zo goed kunnen staan HAHA GEFOPT, want je voelt je dan behoorlijk genept.
Bij één bus werd het leed iets verzacht, er stond op: Sorry, geen dienst. Kijk, dat komt al iets vriendelijker over. Tenslotte sta jij daar in regen en kou op een bus te wachten en elke keer mag je weer niet mee, dat is toch wel pijnlijk.
Maar vanmiddag zag ik een bus rijden waar op stond: Sorry, de bus is vol. Nou, ik weet niet of je daar nou blij van wordt, hij rijdt toch gewoon door. Dan zie ik liever: Volgende bus over 3 minuten, daar heb je tenminste nog wat aan.

Wie verzint dat nou, vroeg ik mij af, die boodschappen? Hebben ze daar een communicatiebureau voor ingeschakeld of zijn het boodschappen die ergens op het hoofdkantoor door een secretaresse zijn verzonnen. Of kan de buschauffeur of –chauffeuse ook zelf iets schrijven?
Dat lijkt me leuk, in plaats van BUITEN DIENST staat er dan Fijne dag, mensen! of Wat een weertje hè? Ajax is de beste, olee olee! Ga voor goud, Sven!
Of iets romantisch, een dichtregel of Vannacht geboren: Fabienne, 3752 gram. In plaats van de standaard gele letters, zijn de letters dan neonroze, zodat je uit de verte al ziet dat het niet de 56 is maar een bus die naar de garage gaat. Dan kun je er zelf bijverzinnen dat de chauffeur daar beschuit met muisjes gaat uitdelen omdat hij een kleindochter heeft gekregen of bij de garage even een stoeltje mee naar buiten neemt om in de zon zijn boterhammetje te eten.
Dat wacht toch een stuk gezelliger, in de regen en kou daar op die bushalte.

Dit bericht werd geplaatst in Fijne dingen, OV. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s