Always look on the bright side of life

Nederlanders kunnen niks met sneeuw. Als het gesneeuwd heeft staat meteen het hele land op zijn kop – of eigenlijk: ligt op zijn gat.

Kijk naar de bussen. Dat ze niet op tijd zijn, daar ga ik al helemaal vanuit. En eigenlijk vind ik dat ook helemaal niet zo erg, komen we gewoon wat later allemaal, soit. Het weer dwingt je weer eens tot nederigheid. En het is mooi wit buiten.

Dus loop ik naar een verdere bushalte waar meerdere bussen komen. Die halte heeft sinds kort een extra service: een businformatiepaneel – of hoe zo’n ding ook mag heten. Zo’n electronisch bord waar op staat welke bus er het eerst komt en wanneer. Ha, ik heb mazzel: de 252 komt over 2 minuten. Over 1 minuut, over 0 minuten, 0 minuten, 0 minuten. Die laatste minuut duurt wel 3 minuten en hups, weg is de 252. Nee, niet de bus, die heb ik niet gezien, het nummer is gewoon van het paneel verdwenen.

Nu staat bus 53 bovenaan, die komt over 2 minuten. Nou ja, ook goed, beter eigenlijk, want die gaat wel helemaal tot Utrecht, hoef ik niet over te stappen. Ook de 53 verdwijnt na het aftellen onherroepelijk van het bord. En ook geen bus. Dit is niet leuk.

Inmiddels staat de 52 op het lijstje. Okee, ben benieuwd wat er nu gaat gebeuren. En jawel, wat komt er de hoek om? Bus 252, die 7 minuten geleden hier bij de halte had moeten staan. Nou ja, zeg!
Dat hij niet op tijd is, daar ga ik helemaal vanuit. En met die borden wordt het echt niet beter. Dus als ze het dan niet beter kunnen maken, laten ze er dan maar gewoon een leuke spreuk op zetten: “Always look on the bright side of life… tudu, tudutudutudu”. Sta je in ieder geval met een vrolijk gevoel te wachten.

Dit bericht werd geplaatst in OV, Van die dingen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s