Lente (2)

Vanmorgen op de fiets naar mijn werk, realiseerde ik me wat het slechte weer van de afgelopen periode voor impact op mijn dagelijkse routine heeft gehad, en nog heeft.

Elke keer weer mijn wandelschoenen aan om de tien minuten naar de bushalte enigzins normaal lopend te overbruggen. Met spijkerbroek, wel zo praktisch in de sneeuw. Nu hou ik wel van praktisch, je zult mij niet op naaldhakken of kokerrokjes betrappen, maar er zijn gradaties in en altijd alleen maar praktisch gaat ook vervelen. De jurkjes met laarzen die ik net was gaan waarderen bleven jammerlijk in de kast hangen. Net als mijn fijne rode jas met vrolijke sjaal die zo goed zijn voor mijn humeur. Nee, te glad, te koud, te nat, toch maar weer het ski-jack aan. Dikke wanten en hoofdband lagen natuurlijk ook voor het grijpen. Saai!!

Mijn fiets heb ik ook weken nauwelijks gebruikt. Na de eerste blauwe heup, was ik dubbel voorzichtig geworden, maar lekker fietsen is iets anders. Na het beurse stuitje was ik gewoon bang en nam ik de bus. Ook toen sneeuw en ijs overgingen in regen. En ook toen de regen overging in motregen. Maar vandaag was het droog en scheen de zon, ik ging weer op de fiets. Heerlijk. En nu hagelt het.

Hardlopen heb ik nog redelijk volgehouden, maar het vuur is er de laatste weken een beetje uit. De zaterdagen met kerst en nieuwjaar vielen uit, dus niet naar de club. Toen een loopje op zaterdag, ook niet naar de club. Door de week loop ik het liefst nog twee keer, dan blijf ik lekker in het ritme. Mwah, dat lukte ook niet helemaal: mijn maatje kon vaak niet, de ene keer was het fietspad glad, de andere keer juist de bospaden, op verse sneeuw hardlopen kan wel heel goed, maar op tien centimeter verse sneeuw weer niet. En zo was er elke keer wel wat. Afgelopen maandag zou ik ’s middags gaan, maar het goot. Dat is niet leuk. Dan dinsdagochtend. Het miezerde, bah bah bah. Vanmorgen dan, het was stralend weer, supermooi loopweer. Ik had geen zin.
Ik zei het al: het vuur is er een beetje uit.

IK WIL LENTE !!

Dit bericht werd geplaatst in Hardlopen, Van die dingen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s