Mijn held

Vandaag heeft manlief mij van een hoop digitale ellende verlost. Halleluja! Dat kwam zo. Gisteren deed het toetsenbord van mijn laptop ineens heel raar: in plaats van sommige letters kreeg ik cijfers, en enkele letters werkten helemaal niet. Gelukkig had ik nog een los toetsenbord liggen, dus heb ik dat aan de laptop gekoppeld. Toen wist ik ook weer waarom ik dat losse toetsenbord in de kast gegooid had: af en toe viel hij uit en dan moest ik de computer een paar keer opnieuw opstarten om het toetsenbord weer aan de praat te krijgen. Dat werkt natuurlijk niet. Maar goed, nood breekt wet.

Vanmorgen op kantoor kreeg ik het losse toetsenbord ook na een paar keer opstarten niet aan de gang. TRINGGG, de bel. Manlief staat voor de deur, zijn afspraak in de buurt gaat niet door, en hij komt een kopje koffie bij me drinken. “Ben je lekker bezig,” vraagt hij. Nou nee, want mijn beide toetsenborden doen het niet.

Hij ontdekt al snel dat ik op de laptop gisteren Fn+NumLk ingedrukt moet hebben, waarmee je een numeriek toetsenbord creëert. Nog een keer deze toetscombinatie en alles werkt weer normaal. Pffff… gelukkig, ik zag al voor me dat ik een nieuwe computer moest gaan kopen. Nog niet dus.

Het losse toetsenbord krijgt hij ook weer werkend. Het blijkt dat niet alle poorten van mijn USB-hub goed werken; die ene waar ik het toetsenbord in had, geeft storing. Gelukkig zijn er nog acht andere over. Weer een probleem opgelost.

En passant installeert hij nog even het stuurprogramma van de scanner opnieuw, zodat ik niet alleen kan printen en kopiëren (gek genoeg werkte dat wel) maar ook weer kan scannen. Fijn! Alles doet het weer zoals het hoort. Dankzij manlief.

Wat is dat nou toch, vraag ik mij af, dat ik voor de computer toch altijd een beroep op mijn man moet doen. Ik kan met een boormachine omgaan, een lamp ophangen, een band verwisselen, maar voor de computer heb ik hem nodig. Daar heb ik geen geduld voor. En hij wel.
Gelukkig maar, want ik heb net geleerd dat er altijd iets moet zijn waarin een man “de held” kan zijn voor zijn vrouw en haar van de wanhoop kan redden. Dat zorgt voor positieve spanning en aantrekkingskracht.
De computer als afrodisiacum? Tja, je hoort wel gekkere dingen, toch?

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s